Red Strats-persfoto.jpg
Coracle 2014-3.jpg
John Farmers Whistles 2016.jpg
Herbergh-4.jpg
UNICORN foto. 2016.jpg
Oosterleek. Bij nacht. 2018.jpg
Zing mee.6.jpg
Blue star vol.jpg

Puzzeltochten voor auto of fiets, streitgolf, scrabble walk & kraak de kluis

U kunt weer gaan genieten van al onze activiteiten!


Hier de uitslagen van de puzzeltochten die dit jaar zijn georganiseerd. Bij onze autopuzzeltocht is de winnaar Jan Zwier. Hij had net als vele andere deelnemers maar één fout. Maar zat het dichtst bij de extra vraag. Namelijk hoeveel mensen waren er lid van een vereniging in Herbergh ’t IJsselmeer op 1 januari 2006. Dit waren er 246. Verder was de kabouter met de accordeon een lastige vraag. De antwoorden liepen uiteen van gitaren, hamers, fluiten, bierglazen, etc.,etc. Het eerste bedrijf wat men zag op de middenweg was van Ronico, niet van Appel en de vogels die met rust werden gelaten waren Rotganzen, geen weidevogels. En de bibliotheek van Schellinkhout is 1 uur per week open. Tweede prijs is voor Annie van Galen uit Hoorn. Zij had net als Jan één fout, maar zat net iets verder van de extra vraag af. Gefeliciteerd beiden. Bij de fietspuzzeltocht is Julia de Boer uit Venhuizen de winnaar. Zij had alle vragen goed. Ook zat zij het dichts bij de extra vraag. Tweede is geworden Sandy Feller uit Venhuizen. Over de einduitslag is geen discussie mogelijk. Onze jury heeft vol passie en met securiteit gewerkt en de winnaars na lang beraad op de hoogte gebracht. Nog even de vragen waarbij de meeste deelnemers de fout ingingen: De vraag hoeveel keer je “Appel”(4 x) ziet staan werd menig maal verkeerd beantwoord. Er waren 5 molens die polder Het Grootslag hebben droog gemalen. En bij de vraag hoeveel keer je “Gemeente Drechterland ziet, was het juiste antwoord 1 x. Wij danken de fam. Jofriet en Roos weer voor de tijd en energie die zij er in hebben gestoken om deze tochten in elkaar te zetten en hopen dat we het volgend jaar samen met hen weer een vervolg kunnen geven. Alle deelnemers bedankt. 

Winnaar bij Kraak de Kluis Top 100 2018 is Nico Laan uit Venhuizen. (Er is geloot onder de 4 mensen die de kluis hadden gekraakt) Winnares bij de Scrabble Walk is Karin Braakman uit Hoogkarspel.

Puzzeltochten voor auto of fiets vanaf mei 2019.

Wilt u er in de zomer eens lekker op UIT ? Kom dan naar Oosterleek, want in navolging van voorgaande jaren wordt er ook dit jaar door Evenementen-commissie Oosterleek een FIETSPUZZELTOCHT georganiseerd. Een tocht van ca. 35 km. door ons prachtige Westfriesland. Leuk om puzzelend een fietstocht te maken door dorpjes en gebieden in deze streek. U kunt gaan genieten van al het moois wat West-Friesland te bieden heeft: geurige bloemenvelden, prachtige bomenpartijen, idyllische oude huisjes, oude Westfriese stolpen, etc. Ook komen we langs gezellige terrasjes, horecabedrijven en winkeltjes. De kosten voor deelname aan de fietspuzzeltocht zijn € 6,50 p.p. Hiervoor krijgt U bij het startpunt Herbergh ’t IJsselmeer te Oosterleek een kop koffie of thee met ambachtelijk gebakken appelgebak en slagroom en de reis- en vragenformulieren van deze tocht. En u dingt mee naar de prijzen die eind oktober worden uitgereikt. (zie autopuzzeltocht)

Natuurlijk is er ook weer onze AUTOPUZZELTOCHT. Een tocht van ongeveer 135 kilometer langs unieke plekjes. Tijdens de tocht worden er gezellige kustplaatsen aangedaan en kunt u een mooie wandeling maken. Zo gaat u al puzzelend door ons mooie Noord Holland. U kunt van deze tocht, net als bij de fiets-puzzeltocht, een gezellig dagje UIT maken. Ideaal voor een personeels, vrienden- of familieuitje.De kosten voor deelname aan de puzzeltocht zijn net als bij de fietspuzzeltocht € 6,50 p.p. Met dezelfde voorwaarde 

U kunt de tochten rijden in de weekeinden vanaf eind april tot eind oktober. U dient wel vooraf te reserveren. Want het kan mogelijk zijn dat op bepaalde dagen de Herbergh wegens bruiloften of partijen niet in de gelegenheid is om u te laten starten.Tel: 0229-503150. Half oktober krijgen de prijswinnaars een leuke prijs toegestuurd. Wij danken hierbij fam. Jofriet en fam. Roos voor het organiseren van deze twee prachtige tochten.

U kunt de tochten heel goed combineren met “Dineren bij Moeders”& “Zing mee in ’t Smartlapkaffee” op de woensdagen of bij onze weekend activiteiten. “Zing mee in het Smartlapkaffee” is iedere woensdag in de maanden Juli en Augustus.

WESTFRIESE STREITGOLF. Op reservering kan er in de weekends Streitgolf worden gespeeld. Dit vanaf zondag eind april t/m begin oktober. De Westfriese streitgolf gaat door onze mooie dorpje Oosterleek. Men speelt via de holes die vernoemd zijn naar de dorpen en steden die gelegen zijn aan de Westfriese omringdijk. Het leukste is dat iedereen kan meedoen. Jong en oud. Op de holes spelen de teams tegen elkaar van max. 5 personen per groep. Afhankelijk van de grootte van de groep zijn er minimaal 1 en maximaal 3 coaches, herkenbaar aan de politiepet, die de puntentelling controleren en de bal tegenhouden om overlast voor het verkeer te voorkomen. Moeilijk is Westfriese Streitgolf niet. Je kunt meteen aan de slag. Duur hoeft het ook niet te zijn. Kosten zijn € 3,50 p.p., incl. de scorekaarten. Voor kinderen t/m 6 jaar is het gratis. Info: Herbergh ’t IJsselmeer te Oosterleek. www.herbergh-ijsselmeer.nl. Tel: 0229-503150 Mail: folkclub.oosterleek@quicknet.nl. of kijk op Je bent in ieder geval 1,5 uur lekker gezellig bezig. Succes gegarandeerd !!


KRAAK DE KLUIS. TOP 100. Vanaf begin mei is er een nieuwe activiteit rondom Herbergh ’t IJsselmeer. Als je het leuk vindt om “Escape-rooms” te kraken, is dit zeker jouw ding. Spannend om met vrienden, kennissen, familie of collega’s in ons dorp aanwijzingen te vinden die je kunnen herleiden naar een bepaald nummer in de Top 100. Met deze aanwijzingen ga je proberen na afloop onze kluis te kraken. Kortom; muziek en spelelement in één !! Er dient vooraf te worden gereserveerd. Deelname vanaf 4 personen. Ook geschikt voor grotere groepen.