Red Strats-persfoto.jpg
Coracle 2014-3.jpg
John Farmers Whistles 2016.jpg
Herbergh-4.jpg
UNICORN foto. 2016.jpg
Oosterleek. Bij nacht. 2018.jpg
Zing mee.6.jpg
Blue star vol.jpg

Driebankroegsportspektakel


36 teams strijden om de bokaal en eeuwige roem!

Zondag 20 Januari 2019 Reeds voor de 24-de keer vindt er in de gemeente Drechterland, in de dorpen Hem, Venhuizen, Oosterleek en Wijdenes, het DRIEBAN-KROEG-SPORT-SPEKTAKEL plaats. Dit jaar wordt het gehouden op zondag 20 januari a.s.

IT GIET OAN !!!
Wij hebben overleg gehad met de deelnemende cafés van het Driebankroegsportspektakel. Door het trieste overlijden van, één van de steunpilaren van het eerste uur, Gerrit, kunnen wij komend jaar helaas niet in de Roode Leeuw terecht. Wij moesten dus op zoek naar een 5-de locatie. Wij hebben Jasper en zijn team van het Centrum bereid gevonden om het Centrum deze zondag 20 januari open te stellen voor ons mooie evenement. Daar zijn wij heel blij mee, want wij willen deze mooie traditie toch graag behouden voor ons gemeenschap.

Er zijn nog een paar veranderingen: De inschrijving is dit jaar niet in Kennet, maar in DE BIERSTAL in WIJDENES. Dit is op woensdag 16 januari om 20.00 uur. Hier moet van ieder team de teamleider bij aanwezig zijn. Dus noteer deze datum alvast in de agenda! Ook worden de prijzen anders verdeeld dit jaar. Wij hebben besloten om de prijzen te laten rouleren. Het team wat dit jaar eerste wordt, mag deze prijs gaan verzilveren bij Herbergh 't IJsselmeer te Oosterleek. Tweede en derde prijs mogen worden besteedt bij Eetcafé Kennet in Venhuizen. Ook hebben wij voor het ORIGINEELST VERKLEDE TEAM nog een extra prijs dit jaar. Dus ga aan de slag en bedenk een leuke outfit waar je je team in gaat steken.

Net als voorgaande jaren doet er een maximaal aantal van 35 teams mee. Ieder team bestaat uit 8 personen. Jong en Oud doet mee aan dit bere-gezellige evenement, waarbij alles in het teken staat van gezelligheid en sportiviteit. De teams worden volgens een strak vaststaand schema van 60 minuten per spel met een bus van het ene naar het andere Horecabedrijf gereden. Tussen 16.30 uur en 17.30 uur is er een algemene pauze, waarbij door de teams in het op dat moment bezochte etablissement gegeten wordt.

Als er om ca. 19.40 uur het eindschot wordt gegeven, is er de mogelijkheid om met de
bus naar de prijsuitreiking te gaan. Deze is rond 21.30 uur. 
Voor de winnaars is er een Gigantische Wisselbeker en een Waardebon van € 350,=
te besteden in een plaatselijk Horecabedrijf. Voor de tweede Plaats is er een Waardebon van € 200,= Voor de derde plaats is er een Waardebon van € 150,=.